0031 (0)85 486 5240
Pouch Direct®
Internationaal leverancier van hoogwaardige hersluitbare stazakken, koffiezakken, zakken met schenktuit en vele variaties bedrukte zakken voor de food en non-food industrie.
4,8

Het ontgassingsventiel

Omgevingsfactoren zoals de hoeveelheid zuurstof, vocht, hitte en licht alsmede de verpakking zijn allemaal van invloed op de kwaliteit van koffie. Onze koffiezakken worden daarom vervaardigd van een combinatie van de beste materialen met zeer hoge barrière-eigenschappen.

 

Bovendien zijn onze koffiezakken voorzien van een één-weg-ontgassingsventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de gassen die na het branden van vers gemalen koffie nog enige tijd vrijkomen uit de zak kunnen ontsnappen, terwijl zuurstof de koffiezak niet kan binnendringen. Op deze manier kan de zak niet knappen en blijft de smaak en het aroma van de koffie behouden.

 

 

De werking van het ventiel:

 

1

Het ventiel bestaat uit een klep en een membraan en werkt op drukverschil. Zelfs een zeer geringe overdruk in de verpakking zorgt ervoor dat het membraan opbolt.

 

2

Zodra de druk in de zak toeneemt en groter wordt dan de buitendruk, opent het ventiel en stroomt de overdruk eruit.

 

3

Nadat het gas met succes uit de zak gestroomd is, neemt de druk in de zak af en sluit het ventiel weer. Er komt dus geen zuurstof de zak in!


 

 

web-monitoring-ok

Moment...